Logo Sociale Benadering Dementie.

Scholing SBD

Een breed aanbod aan scholingsprogramma’s gericht op het eigen maken en toepassen in de praktijk van de SBD visie.

De lessen uit de Social Trials en daarbuiten zijn verwerkt in het scholingsaanbod. Zo sluit de scholing aan bij de leerstijl en -behoeften van professionals in het dementieveld, met zowel aandacht voor praktijkgerichte scholing als aandacht voor sociaal- affectieve leerdoelen.

Praktijkervaring laat zien dat scholing zeer beperkte impact heeft als professionals niet worden geholpen met een vertaling maken van (abstracte) theorie naar toepassing in de vaak weerbarstige en complexe werkpraktijk. De scholing in de Sociale Benadering richt zich op het internaliseren van de visie en op het maken van de vertaalslag van visie naar handelen, inclusief werkwijzen en instrumenten die daarbij horen.

Aanbod Scholing

1. Basisscholing

De basisscholing Sociale Benadering bestaat uit E-learningmodules, 3 terugkombijeenkomsten en een aantal uren Learning by Doing (praktijkgerichte scholing).

2. Leergangen voor de werkvloer

Naast de basisscholing bieden we twee leergangen aan voor professionals op de werkvloer: de Leergang expert en de Leergang Buitenwereld

3. Leergangen voor cultuurdragers

Cultuurdragers spelen een belangrijke rol in de transitie die de Sociale Benadering vergt. Voor hen hebben we vier leergangen ontwikkeld, aangevuld met scholing op maat voor betrokkenen en ervaringsdeskundigen.

4. Open inschrijvingen SB-basis

Ben je geïnteresseerd in de Sociale Benadering en wil je zelf de eerste stappen nemen in deze visie/werkwijze? Dan is de open inschrijving SBD-basis iets voor jou!

5. Open inschrijvingen SBD in mijn organisatie

Ben je een professional die al geschoold is in de basisscholing en wil je de Sociale Benadering verder uitrollen binnen jouw organisatie? Dan is de leergang SBD in mijn organisatie iets voor jou.

Inspiratie

Lezingen en workshops, sessies en congressen om meer inzicht te krijgen in SBD en te ontdekken hoe deze toe te passen zou zijn.

Bekijk ons aanbod Inspiratie

Brochure Expertisecentrum

Lees meer over het Expertisecentrum, download de brochure