Logo Sociale Benadering Dementie.

Partners

Sociale Benadering Dementie is een beweging die op gang is gebracht door samenwerking, en die ook alleen kan worden voortgestuwd door samenwerking. We zijn onze partners dan ook erg dankbaar. Samen veranderen we de wereld van de zorg voor mensen met dementie.

PwC Healthcare Nederland

PwC Healthcare Nederland is de samenwerkingspartner van de Tao of Care binnen de Social Trials. PwC richt zich op de veranderingen die nodig zijn binnen de systeemwereld om de Sociale Benadering Dementie in te voeren en tot landelijke standaard te ontwikkelen.

Huis van de Tijd

Het Huis van de Tijd is een inloophuis waar volgens de Sociale Benadering wordt gewerkt. Het is de thuisbasis de Social Trial in Amsterdam en een inloophuis voor mensen met geheugenklachten. Het Huis van de Tijd is een samenwerking tussen Cordaan, het Odensehuis en de Tao of Care. In de media is regelmatig aandacht besteed aan het Huis van de Tijd. Bekijk bijvoorbeeld de documentaire van Hugo Borst en Adelheid Roosen, 'Thuis op Zuid', of bekijk interessante artikelen op NieuwWij.nl.

Partners Social Trials

Partners binnen de Social Trials zijn gemeenten, zorg- en welzijnspartijen, zorgverzekeraars en zorgkantoren.

  • Gemeenten: Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam, Den Bosch, Breda, Moerdijk, Roermond, Bergen en Haarlem

  • Zorgorganisaties: Amstelring, Cordaan, Evean, Zonnehuisgroep Amstelland, Van Neynsel, Stichting Humanitas Rijnmond, Proteion, De Zorggroep, Zorgbalans, Surplus, MeanderGroep, Zorgcirkel, Geriant

  • Welzijnsorganisaties: Combiwel, Participe, SOL, Wilskracht Werkt, Haarlem Effect

  • Zorgverzekeraars en zorgkantoren: Zilveren Kruis, VGZ, CZ, Zorg en Zekerheid

  • Overig: Ministerie van VWS, Alzheimer Nederland en plaatselijke afdelingen van Alzheimerverenigingen

Financiering en begeleiding

De programmacommissie Social Trials van ZonMW, onder leiding van prof. dr. Alexander Rinnooy Kan, financiert en begeleidt de interne en externe evaluatie van de acht Social Trials in Nederland.

Ten Have Change Management

Het professionele team van adviseurs van Ten Have Change Management ondersteunt de Tao of Care om de integrale veranderkundige opgave van de Sociale Benadering in kaart te brengen.

Netwerk NOOM

NOOM (Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten) is onze samenwerkingspartner met betrekking tot dementie en inclusiviteit.