Logo Sociale Benadering Dementie.

Open inschrijvingen

Ben je geïnteresseerd in de Sociale Benadering en wil je zelf de eerste stappen nemen in deze visie/werkwijze? Dan is de open inschrijving SBD-basis iets voor jou! Tijdens deze scholing zoomen we in op de Sociale Benadering. We besteden aandacht aan:

  • Denkbeelden rondom dementie en de invloed daarvan op betrokkenen

  • Wat vraagt ‘werken volgens de Sociale Benadering Dementie’ van jou?

  • Hoe kun je het ondersteunen volgens de Sociale Benadering in de praktijk brengen?

  • Wat kun je na de basisscholing: in jouw team, instelling, vereniging/club, etc.?

Opbouw basisscholing

  1. Voorafgaand aan iedere trainingsbijeenkomst (drie bijeenkomsten) ontvang je een e-learningmodule (drie modules). Het doorwerken hiervan kost je ongeveer 1,5 uur per module. De resultaten van de e-learningmodule neem je als pdf mee naar de daarop volgende trainingsbijeenkomst.

  2. Na afname van de e-learning volgt de trainingsbijeenkomst. Je hebt tussen de bijeenkomsten ruimschoots de tijd om de e-learning te maken. Tussen de trainingsbijeenkomsten hebben de deelnemers praktijkopdrachten. Deze worden besproken tijdens de bijeenkomsten.

  3. De trainingsbijeenkomsten vinden plaats in Haarlem, Locael Centraal, Kennemerplein 6 (pal achter het station NS Haarlem). De bijeenkomsten duren 3 uur per keer. 

Kosten
open inschrijving basisscholing op aanvraag*

*Deze scholing is vrijgesteld van BTW. Na afloop van de basisscholing ontvang je van ons het certificaat van deelname. Hiermee kun je in jouw organisatie aantonen dat jij de basisscholing hebt afgerond. Deze scholing is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals en levert 14 PE-punten op.